Sessie
Samen naar bewust bekwame professionals: Zelfregulerend leren als sleutel
Datum
dinsdag, juni 4, 2024
Tijd
9:30 AM - 10:15 AM
Thema
CT, Imaging IT en AI, Leiderschap en Management, Nucleaire Geneeskunde, Radiotherapie
Locatie
Atlanta 1
Beschrijving

De dynamische en complexe gezondheidszorgomgeving vereist dat gezondheidszorgprofessionals up-to-date blijven met de nieuwste ontwikkelingen en de beste praktijken. De snelle evolutie van medische kennis en technologie, naast de verantwoordelijkheid voor professionele handelingen maken dat continu bijleren en ontwikkelen essentieel is.

Naast het belang van trainingen, biedt de dagelijkse praktijk tal van mogelijkheden om te leren. Om dat leren efficiënt en effectief te maken te midden van de talrijke uitdagingen en verantwoordelijkheden, is zelfregulatie nodig. Zelfregulerend leren is een belangrijke generieke competentie.

Bewust zijn over jezelf en kansen zien, geschikte strategieën inzetten, het leerproces monitoren en evalueren, zijn belangrijke componenten om goed te evolueren naar een bewust bekwame professional én levenslange leerling. In tegenstelling tot wat het ‘zelf’ laat vermoeden, is zelfregulerend leren een sociaal proces, ingebed in alle dagelijkse relaties op de werkvloer.

Elke leidinggevende, maar ook elke collega kan een rol spelen in het zelfregulerend leren en de ontwikkeling hiervan. Dr. Katrien Cuyvers (Universiteit Antwerpen) vertaalt de meest recente wetenschappelijke inzichten rond dit thema naar een concreet en herkenbaar verhaal van kansen en uitdagingen, en laat je niet gaan zonder ten minste ook een aantal handvaten mee te geven om samen op pad te gaan.